ANS Blog - A Nap Szenzációja!

ans a nap szenzacioja


  A Nap Szenzációja - ANS Blog

Vigyázni kell ki építi a stadiont vagy a családi házat


A gépjárművek kötelező biztosítása mellett ez év januárjától az építőipari kivitelezőknek is meg kell kötni a tevékenységi és szolgáltatási felelősségbiztosítást. A januártól hatályba lépett 353/2016. (XI.18.), számú kormányrendelet alapján a 2017-es évtől kezdődően  az összes építőipari fővállakozó kivitelezőnek rendelkeznie kell felelősségbiztosítással nem csupán az építésre,hanem a felújítások esetére is már  a kivitelezési szerződés megkötésekor.


Mint a www.uzletresz.hu beszámolt róla, a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége indított programot a kedvezményes csoportos felelősségbiztosítás vonatkozásában a megfelelő piaci ajánlatok hiányában az épitőipar szakemberei számára. Markovich Béla, a MapeiKft. ügyvezetője, a Magyar Építőipari Szakemberek Közösség alapítója a következőket nyilatkozta a rendelet megjelenése után:
„A rendelet céljával és szellemiségével egyetértünk, azonban úgy érezzük, hogy ezúttal a biztosítási piac nem készült fel a helyzet kezelésére. Megkérdeztük a szakembereket, majd megvizsgáltuk a piacon elérhető biztosítási díjakat és azt találtuk, hogy irreálisan magasak."

Egy több százezer forintos biztosítási díj egyáltalán nem életszerű olyan szakemberek esetében,akik csak néhány tizmilliót termelnek egy évben.Többek között a burkolók és a kőművesek egy-egy csoportja tartozik ebbe a csoportba, de mivel biztosítás nélkül még a munka se indulhat el, így a szervezet maga keresett megoldást. A szervezet Colonnade Biztosítóval együttműködve elkészítette azt a csoportos biztosítást, mely  jelentős mértékben kedvezőbb a piacon fellelhető más konstrukcióknál és a szakemberek igényeit veszi figyíelembe.


Mit határoz meg a törvény?
A www.premiumbiztositasok.hu Biztosítási Portál közleménye alapján a kormányrendelet több kritériumot felsorol, mely leginkább a tevékenységi felelősségbiztosítást írja elő, amely a harmadik személynek okozott dologi vagy személyi sérülésekre terjed ki, mint például amikor egy lezuhanó szerszám kárt tesz egy parkoló autóban, vagy megsérül egy járókelő. Ugyanakkor a szolgáltatói felelősségbiztosítás is kötelező, ami az esetleges hibás teljesítés következtében keletkezett károkra terjed ki. Például ha egy fürdőszoba burkolása nem megfelelő, és emiatt elázik az alsó szomszéd, akkor a biztosító így megtéríti a keletkezett kár költségeit.


Ki veheti igénybe ezt a biztosítási csomagot?
Minden olyan magyar építőipari szakember, valamint kivitelező vállalkozás, mely csatlakozott, vagy csatlakozik a Magyar Építőipari Szakemberek Közösséghez, megkötheti a kedvezményes biztosítást.


Legújabb híreink

Keresés