ANS Blog - A Nap Szenzációja!

Hiba
  • Hiba történt a modul betöltése közben: MySQL server has gone away SQL=SELECT m.id, m.title, m.module, m.position, m.content, m.showtitle, m.params, mm.menuid FROM a1mjn_modules AS m LEFT JOIN a1mjn_modules_menu AS mm ON mm.moduleid = m.id LEFT JOIN a1mjn_extensions AS e ON e.element = m.module AND e.client_id = m.client_id WHERE m.published = 1 AND e.enabled = 1 AND (m.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR m.publish_up <= '2020-02-18 04:04:44') AND (m.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR m.publish_down >= '2020-02-18 04:04:44') AND m.access IN (1,1) AND m.client_id = 0 AND (mm.menuid = 101 OR mm.menuid <= 0) ORDER BY m.position, m.ordering

Vigyázni kell ki építi a stadiont vagy a családi házat


A gépjárművek kötelező biztosítása mellett ez év januárjától az építőipari kivitelezőknek is meg kell kötni a tevékenységi és szolgáltatási felelősségbiztosítást. A januártól hatályba lépett 353/2016. (XI.18.), számú kormányrendelet alapján a 2017-es évtől kezdődően  az összes építőipari fővállakozó kivitelezőnek rendelkeznie kell felelősségbiztosítással nem csupán az építésre,hanem a felújítások esetére is már  a kivitelezési szerződés megkötésekor.

Wizz Air: Kadét képzést indít, és állást biztosít a végzetteknek


A Wizz Air diszkont légitársaság a CTC Aviationnel és a Közép-Európai Repülési Akadémiával együtt, kadét képzési programot indít. Az ötéves program során a kadétok a Wizz Air operációs szükségleteinek megfelelő tudást és képességeket fognak elsajátítani. A program olyan felkészült másodpilótákkal fogja támogatni a légitársaság növekedését, akiket teljes munkaidőben légitársasági pilótának képeztek.

Jó sok Euróba kerülhet Bécsben galambokat etetni


Jó sok Euróba kerülhet, ha valaki Bécsben galambokat akar etetni, a büntetés ugyanis akár a 36 Eurót is meghaladhatja. A legfőbb oka, hogy ezt a tevékenységet Ausztriában ilyen kemények büntetik, hogy nem csak az állatokra nézve lehet ez káros, de e mellett a város képén sem javít, sőt a szétszórt ételmorzsák a patkányokat is a környékre vonzhatják. A környezetvédelmi tanácsos úgy is fogalmazta meg, hogy aki Bécsben galambot etet, az egyúttal a patkányoknak is élelmet ad. Rettentő fontosnak tartja, hogy a lakosság kellően tájékoztatva legyen a galambetetés következményeivel, hiszen ez nem más, mint egy félreértelmezett állatvédelmi tevékenység. Ugyanis, a mindenféle emberi táplálékból származó ételmaradék a galambokat egyszerűen megbetegíti, ezen kívül ettől még túlszaporodás is bekövetkezhet.

Kötelező lakásbiztosítás - Csak egy jó választás kell!


A kormány tervezet szinten foglalkozik a kötelező lakásbiztosítás bevezetésének gondolatával. Ennek legfőbb oka az, hogy jóval mérsékeltebbe lehessen egy esetleges katasztrófa esetén a felmerülő költség. A tervezetről a kormány és a biztosítók részéről folynak az egyeztetések. A kötelező lakásbiztosítás elsősorban az elemi károktól veszélyeztetett területeken lenne igen hasznos, elsősorban az ingatlantulajdonosoknak.