ANS Blog - A Nap Szenzációja!

ans a nap szenzacioja


  A Nap Szenzációja - ANS Blog

Megszűnhet a kötelező biztosítás és a casco biztosítás?


Az autóipar fejlődése olyan méreteket ölt, hogy szakértők szerint 10 éven belül megjelenhet az utakon a vezető nélkül is közlekedő autó. Gyakorlatilag az új autó az egész életünket befolyásolhatja, de biztosan kihatással lesz a gépjármű biztosításokra is, hiszen ha nincs baleset, akkor minek a biztosítás? A világban egyre több államban kezdik elfogadni az autonóm járművek közlekedését. Ez most jelenleg nem jelenti még azt, hogy az autók vezetők nélkül járjanak, hiszen a törvények egyelőre kötelezik, hogy valaki üljön az autóban mégis óriási lehetőségek kapuját nyitják meg az autóipar előtt.


Az egyelőre inkább érdekességnek számító jelenség sok olyan dologban jár élen, mely megváltoztathatja a mindennapjainkat. A kezdeti kísérletek alapvető célja az volt, hogy elsősorban a vezetők felelősségén múló baleseteket kizárják. Így a baleseti tényezők közül az emberi mulasztást ki lehet majd zárni. A rendszer érzékelők és kamerák adatait dolgozza fel pillanatok alatt és a begyűjtött adatok alapján a veszélyforrásokat kizárva működteti az autókat.

Szakemberek jelentős része tart a vívmánytól, hiszen véleményük szerint a vezető nélküli járművek forradalmasíthatják az egész társadalmat. Csak egy egyszerű példával gondoljunk bele, mi lesz a taxi vállalatokkal taxisofőr nélkül. A közlekedés nem fog megállni, hiszen az emberek továbbra is fogják használni az autókat, de a közlekedési eszközök és az emberek viszonya teljesen átalakul. És még egy gondolt. A túl nagy biztonság árthat a biztosítóknak is. Amennyiben az új autók teljes egészében kizárják a balesetek lehetőségét úgy megszűnhet az igény a kötelező biztosításra és a casco biztosításra. Azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy amennyiben megszűnhet a kötelező biztosítás és a casco biztosítás úgy a gazdasági élet is jelentős bevételektől eshet el.

Cikkünk a Google legújabb, már tesztelés alatt álló gépjárműiről szól, melyek Amerika több államában is tesztüzemben közlekednek. A kereső óriás álláspontja értelmében 10 éven belül már lakossági körökben is elérhetőek lesznek az e technológiával rendelkező gépjárművek.


Legújabb híreink

Keresés