ANS Blog - A Nap Szenzációja!

ans a nap szenzacioja


  A Nap Szenzációja - ANS Blog

Jó sok Euróba kerülhet Bécsben galambokat etetni


Jó sok Euróba kerülhet, ha valaki Bécsben galambokat akar etetni, a büntetés ugyanis akár a 36 Eurót is meghaladhatja. A legfőbb oka, hogy ezt a tevékenységet Ausztriában ilyen kemények büntetik, hogy nem csak az állatokra nézve lehet ez káros, de e mellett a város képén sem javít, sőt a szétszórt ételmorzsák a patkányokat is a környékre vonzhatják. A környezetvédelmi tanácsos úgy is fogalmazta meg, hogy aki Bécsben galambot etet, az egyúttal a patkányoknak is élelmet ad. Rettentő fontosnak tartja, hogy a lakosság kellően tájékoztatva legyen a galambetetés következményeivel, hiszen ez nem más, mint egy félreértelmezett állatvédelmi tevékenység. Ugyanis, a mindenféle emberi táplálékból származó ételmaradék a galambokat egyszerűen megbetegíti, ezen kívül ettől még túlszaporodás is bekövetkezhet.


becsi galambetetes

A felhívással az osztrák állatvédők teljes egészébe egyetértenek, hiszen Bécs egy olyan nagyváros, ahol egyébként is alapvetően jóval kevesebb a zöldterület, mint amennyire a városnak szüksége lenne. Így csak további kárt okoz, amikor ezt a kis területet is összepiszkítják a galambok és sétára, pihenésre alkalmatlanná teszik, nem is beszélve az egészségügyi következményekről és a párhuzamosan elszaporodó patkányokról, melyeket szintén odacsábít az ételmaradék.

Annak érdekében, hogy mindezeket a jelenségeket visszaszorítsák minimálisra, ezen túl sokkal szigorúbban fogják a bécsi köztereket ellenőrizni. Aki galambot etet Bécsben, az arra számíthat, hogy jó sok Euróba kerülhet ez neki. Ezen felül persze cél az is, hogy a meglévő galambállomány védelem alatt maradjon, és ennek érdekében kialakítják Bécsben az első olyan galambdúcot, mely az állatfajtának abszolút megfelel és természetesen eleséget is tartalmaz majd számukra. a területen mintegy 400 galambról terveznek itt gondoskodni. A galamboknak lehetőségük lesz e területen fészket rakni, de a lerakott tojásokat nem hagyják meg a fészekben, hanem azokat műtojásokra cserélik majd és ezzel lehet elejét venni a túlszaporodásnak.

Minden esetre, aki Bécsbe látogat és bárhol megcsodálja a galambokat, azt csak tisztes távolságból tegye és semmiképp ne gondoljon arra, hogy különféle ételmaradék morzsákat szór le nekik, m ert jó sok Euróba kerülhet Bécsben galambokat etetni.


Legújabb híreink

Keresés