ANS Blog - A Nap Szenzációja!

ans a nap szenzacioja


  A Nap Szenzációja - ANS Blog

Ha tartozik a vállalkozás, viheti a NAV a cég pénzét, ingatlanát, autóját


Az eltelt évben a NAV
, azaz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hihetetlenül sok esetben kért adóvégrehajtást magán személyek és cégek ellen egyformán. A konkrét szám 822 694 eset volt az elmúlt évben. 2012 óta ez a szám 4,9 százalékot nőtt. 6,5 százalékkal nőtt a megelőző évekhez képest tavaly a végrehajtások száma a vállalkozásoknál. Ez mind az adóbeszedés érdekében történt meg. Ezek nagyon nagy számok, mert az adóvégrehajtások összege az előző évben átlépte az 1181 milliárd forintot, ami 15%-os növekedést jelent az előző évhez képest.


A cégek ellen
felhozott adóvégrehajtás 2013-ban körülbelül 1045 milliárd, magánszemélyek esetében 136 milliárd forint volt. A törvények eszközével élt minden egyes eljárás során a NAV. Ezért kell nagyon vigyázni, hogy cégünket ne érje ilyen baj, mert az egyik legnagyobb probléma, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnek magánszemélyek és cégek, ha tartozik a vállalkozás, viheti a NAV a cég pénzét, ingatlanát, autóját is.


Figyeljünk oda, hogy minden rendben legyen, mert a NAV viheti az egész céget vagy minden felépített és összegyűjtött javunkat. Mert, ha nem vagyunk elég körültekintőek, és adótartozásba hajtjuk a vállalkozást, akkor könnyen beleeshetünk ebbe az egészbe és nem tudunk belőle jól kikászálódni. De igyekeznünk kell, hogy a NAV ne vigye el és ne tegye tönkre mindazt, amit eddig fel tudtunk építeni.


Legújabb híreink

Keresés