ANS Blog - A Nap Szenzációja!

ans a nap szenzacioja


  A Nap Szenzációja - ANS Blog

A NAV Szakértői Intézete alkoholt is készít?


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szakértői Intézete mintegy tizenkét-ezer tételt vizsgált meg a múlt évben, a vizsgálatok viszont részletesebbek lettek. Az alkohol- és a dohány termékek, valamint emellett az üzemanyagok vizsgálata nem mutatott a korábbihoz képest trendszerű változást- Nyilatkozta Romhányi Antal, az intézet főigazgatója.


Mobil laboratóriumok - Hát mobil laboratóriumot működtet az intézet. Csehországban az elmúlt évben egy hétig élesen működött egy ilyen laboratórium és a tapasztalatok alapján az ottani vámhivatal is vásárol mobil labort. A NAV megrendelésére működik elsősorban az intézet, ám vizsgálatokat végeznek akár cégek részére is. Több terméket is vizsgáltak, melyekből 40 százaléka ásványolaj, 17 százaléka alkohol, 11 százaléka vegyi anyagok illetve 4 százaléka dohánytermékek tették ki. A bázisolajat - mely hamisított gázolajnak minősül- 234 esetben vizsgálták meg a laboratóriumban, és az esetek 65 százalékában találtak illegális üzemanyagok felhasználást.

A gyümölcsöt is erjesztik - A korábbi években divattá vált hamisítványok, mint a metilalkohol is, az alkoholtermékeknél eltűntek. A manapság tapasztalható szabálytalanság az, hogy a gyümölcs illetve az alkoholtartalom nem azonos a címkén feltüntetettel. Ebben az esetben mintát vesznek a szakemberek különböző gyümölcsökből, azokat erjesztik, majd lepárolják. A mintákat az így nyert párlatokhoz viszonyítják. A dohánytermékeken belül 77 százalékban a vágott illetve a leveles dohányokat vizsgálták a kutatók. Öt új molekula szerkezetet azonosítottak a drogellenes stratégia keretében. Ezen molekulákat be is jelentették az európai együttműködés keretében.


Legújabb híreink

Keresés